1. | | Kärna, skala och skär äpplena i små kuber. |
|
2. | | Koka äpplena i en stekpanna med smör, vatten och strösocker under ca 10 minuter eller tills de har mjuknat. |
|
3. | | Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt kanel, russin, juice från apelsinen och brödsmulorna. |
|
4. | | Slå på ugnen, 180 grader. |
|
5. | | Smält 50 gram av smöret och pensla en bakplåt. |
|
6. | | Lägg ett blad filodeg på bakplåten och pensla. Vik bladet dubbelt och pensla igen. Lägg en sträng med äppelblandningen på mitten av bladet och vik degen från långsidan mot mitten. Vik upp kortsidorna och forma en ros. |
|
7. | | Upprepa föregående steg tills du gjort alla dina apfelstrudels. |
|
8. | | Pensla ovansidan på samtliga apfelstrudels med smör och dekorera eventuellt med överbliven äppelblandning. |
|
9. | | Sätt in bakverket i ugnen i 15 - 20 minuter eller tills ytan är krispig och gyllenbrun. Kontrollera efter 10 minuter att temperaturen är på rätt nivå, justera ev. om ytan blir brun för fort. |
|
10. | | Pudra över lite florsocker och servera. |