Start Mina sidor Lägg till recept
Logga in
 
 
Apfelstrudel
Efterätt hämtad från tv-programmet "Två hungriga italienare".
Recept av
Fredrik
Kategori
Efterrätt
Tillagningstid 40 minuter
Serveringstips Vaniljglass.
Källa Två hungriga italienare
Ingredienser
portioner
3 matskedar russin
1 st apelsin, stor
800 gram matlagningsäpplen
50 gram osaltat smör
1 deciliter vatten
100 gram strösocker
1 tesked kanel
1,5 nävar brödsmulor från ljust bröd
Smördeg
50 gram osaltat smör
4 blad filodeg
florsocker
Gör så här
1.Kärna, skala och skär äpplena i små kuber.
2.Koka äpplena i en stekpanna med smör, vatten och strösocker under ca 10 minuter eller tills de har mjuknat.
3.Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt kanel, russin, juice från apelsinen och brödsmulorna.
4.Slå på ugnen, 180 grader.
5.Smält 50 gram av smöret och pensla en bakplåt.
6.Lägg ett blad filodeg på bakplåten och pensla. Vik bladet dubbelt och pensla igen. Lägg en sträng med äppelblandningen på mitten av bladet och vik degen från långsidan mot mitten. Vik upp kortsidorna och forma en ros.
7.Upprepa föregående steg tills du gjort alla dina apfelstrudels.
8.Pensla ovansidan på samtliga apfelstrudels med smör och dekorera eventuellt med överbliven äppelblandning.
9.Sätt in bakverket i ugnen i 15 - 20 minuter eller tills ytan är krispig och gyllenbrun. Kontrollera efter 10 minuter att temperaturen är på rätt nivå, justera ev. om ytan blir brun för fort.
10.Pudra över lite florsocker och servera.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsåsPepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
KöttmarinadKöttmarinad
SenapssåsSenapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliverApelsinsallad med fänkål och oliver
PestoPesto
Torsk på FläskTorsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgrytaFisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandelChokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparrisKalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckarChévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklorKalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
SlånbärskokSlånbärskok
Osthandlarens cheesecakeOsthandlarens cheesecake
ChokladfondantChokladfondant
ÄppelchutneyÄppelchutney
Delikata chokladbollarDelikata chokladbollar
RäksåsRäksås
Mascarponekex med jordgubbarMascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsalladZucchini- och fetaostsallad
Boeuf BourguignonBoeuf Bourguignon
VitlökschampinjonerVitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsbladTabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarellaVitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårtaFransk marängtårta
SconesScones
Pannacotta med passionPannacotta med passion
Mormor Signes mandelkakaMormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkorSalladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäckeKung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
MintkakorMintkakor
Fyllig chokladtryffelFyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kycklingChilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans teckenLax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung HenrikLimeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosalladEnkel mangosallad
Persiko- och apelsinshakePersiko- och apelsinshake