Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Fisk- och skaldjursgryta
En härlig mustig gryta som inte går av för hackor.
Recept av
Connaisseur Haga
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid
40 minuter
Serveringstips
Serveras med fördel tillsammans med en god Aioli och ett gott bröd.
Källa
Hur du lyckas i köket (Milda)
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
200 gram hälleflundra eller 200 gram torsk
100 gram laxfiléer
1 st fänkål
1 st morot
1 st purjolök
2 matskedar matfett
1 st vitlöksklyfta
3 deciliter vitt vin, torrt
3 deciliter fiskbuljong
1 paket saffran
2 deciliter vispgrädde eller 2 deciliter matlagningsgrädde
2 matskedar tomatpuré
150 gram räkor, skalade
16 st musslor, green shells
Gör så här
1.
Ansa, skala & skölj grönsakerna. Skiva fänkål. Strimla morot & purjo.
2.
Lägg marg. i en gryta, när marg. tystnat och blivit svagt brynt-mjukfräs grönsaker och vitlök utan att de tar färg. Häll på vin, bulj. och saffran. Koka 5 min.
3.
Tillsätt grädde och koka upp på nytt.
4.
Lägg i tomatpuré.
5.
Skär fisken och lägg i den med musslor. Sjud sakta tills fisken är genomkokt. Tillsätt räkor.
6.
Hetta upp grytan, men inte koka-då blir räkorna sega.
7.
Strö över timjan och njut med bröd.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake