|
Sött, salt och syrligt i symbios. En sommarsallad i första hand tycker jag.
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
20 minuter
|
|
Inspiration
|
Boken "500 smårätter"
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 1 matsked citronsaft |
| 1 nypa strösocker |
| 4 matskedar olivolja |
| 2 teskedar färsk mynta, hackad |
| 3 st zucchini |
| 115 gram fetaost, smulad |
| salt |
| peppar |
|
|
|
|
|
|
1. | | Blanda ihop citronsaft, socker, fyra matskedar olivolja och mynta. Ställ åt sidan. |
|
2. | | Skiva zucchinin diagonalt i ca 5 mm tjocka skivor. Pensla med olja på båda sidor |
|
3. | | Hetta upp en panna. |
|
4. | | Stek zucchinin i ca fyra minuter på varje sida eller tills de är mjuka och har fått lite färg. |
|
5. | | Fördela zucchinin på tallrikar. Smula över fetaost och ringla över dressingen. |
|
|
|
|