|
Ett enkelt grundrecept som ger pastan den där goda smaken. Komplettera med t.ex. baconbitar eller salami för en mer fyllig rätt.
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
20 minuter
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 400 gram pasta |
| 0.5 st gul lök |
| 2 st vitlöksklyftor |
| 4 matskedar olivolja |
| 1 deciliter vitt vin |
| 400 gram tomater på burk |
| 1 kvist timjan |
| 0.5 kruka basilika |
| 1 nypa strösocker |
| salt |
| svartpeppar |
| 1 deciliter parmesanost |
|
|
|
|
|
|
1. | | Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja utan att de får färg i en kastrull. |
|
2. | | Tillsätt vin, timjan och tomater. |
|
3. | | Låt sjuda 10 minuter utan lock. |
|
4. | | Koka pastan enligt instruktioner på paketet. |
|
5. | | Tillsätt basilika till tomatåsen. Smaka av med salt, peppar och socker. |
|
6. | | Blanda pasta och tomatsås. Servera med parmesanost. |
|
|
|
|