Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Rätt med flera beståndsdelar som fungerar kanonbra ihop: pepparrot, krasse, gurka, äpple, vin, vinäger, smör och fisk.
Recept av
Fredrik
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid
45 minuter
Serveringstips
Servera med kokt potatis.
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
4 st rödingfiléer eller 4 st laxfiléer
0.5 st gurka
1 st grönt äpple
3 matskedar olivolja
1 matsked citronjuice
1 ask smörgåskrasse
1 deciliter riven pepparrot
Smörvinssås
1 deciliter vitt vin
1 matsked vitvinsvinäger
2 matskedar bananschalottenlökar, finhackade
50 gram forellrom
250 gram smör
salt
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 150 grader (eller annan temperatur beroende på fisksort).
2.
Tärna smöret och låt det bli rumstempererat.
3.
Blanda ihop vin, vinäger och lök. Koka tills tre matskedar återstår.
4.
Vispa ner några smörklickar i taget, fortsätt tills alla är förbrukade. Smöret ska bubbla lite för bästa resultat. Smaka av såsen med salt och mixa om det behövs.
5.
Blanda äpple, gurka, olivolja och citronjuice. Ställ åt sidan.
6.
Pensla fisken med olja och salta. Baka så länge som den fisk du valt kräver. Vanligtvis fem minuter för Röding (150 grader) och tio minuter för lax (200 grader).
7.
Dra bort skinnet från fisken om det finns något.
8.
Värm gurk- och äppelblandningen så att den blir ljummen. Garnera fisken med blandningen.
9.
Blanda rommen i smörvinsåsen, ringla såsen över fisken.
10.
Toppa med pepparrot och krasse.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake