Start Mina sidor Lägg till recept
Logga in
 
 
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Rätt med flera beståndsdelar som fungerar kanonbra ihop: pepparrot, krasse, gurka, äpple, vin, vinäger, smör och fisk.
Recept av
Fredrik
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid 45 minuter
Serveringstips Servera med kokt potatis.
Ingredienser
portioner
4 st rödingfiléer eller 4 st laxfiléer
0,5 st gurka
1 st grönt äpple
3 matskedar olivolja
1 matsked citronjuice
1 ask smörgåskrasse
1 deciliter riven pepparrot
Smörvinssås
1 deciliter vitt vin
1 matsked vitvinsvinäger
2 matskedar bananschalottenlökar, finhackade
50 gram forellrom
250 gram smör
salt
Gör så här
1.Sätt ugnen på 150 grader (eller annan temperatur beroende på fisksort).
2.Tärna smöret och låt det bli rumstempererat.
3.Blanda ihop vin, vinäger och lök. Koka tills tre matskedar återstår.
4.Vispa ner några smörklickar i taget, fortsätt tills alla är förbrukade. Smöret ska bubbla lite för bästa resultat. Smaka av såsen med salt och mixa om det behövs.
5.Blanda äpple, gurka, olivolja och citronjuice. Ställ åt sidan.
6.Pensla fisken med olja och salta. Baka så länge som den fisk du valt kräver. Vanligtvis fem minuter för Röding (150 grader) och tio minuter för lax (200 grader).
7.Dra bort skinnet från fisken om det finns något.
8.Värm gurk- och äppelblandningen så att den blir ljummen. Garnera fisken med blandningen.
9.Blanda rommen i smörvinsåsen, ringla såsen över fisken.
10.Toppa med pepparrot och krasse.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
KöttmarinadKöttmarinad
SenapssåsSenapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliverApelsinsallad med fänkål och oliver
PestoPesto
Torsk på FläskTorsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgrytaFisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandelChokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparrisKalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckarChévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklorKalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
SlånbärskokSlånbärskok
Osthandlarens cheesecakeOsthandlarens cheesecake
ChokladfondantChokladfondant
ÄppelchutneyÄppelchutney
Delikata chokladbollarDelikata chokladbollar
RäksåsRäksås
Mascarponekex med jordgubbarMascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsalladZucchini- och fetaostsallad
Boeuf BourguignonBoeuf Bourguignon
VitlökschampinjonerVitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsbladTabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarellaVitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårtaFransk marängtårta
SconesScones
Pannacotta med passionPannacotta med passion
Mormor Signes mandelkakaMormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkorSalladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäckeKung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
MintkakorMintkakor
Fyllig chokladtryffelFyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kycklingChilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans teckenLax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung HenrikLimeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosalladEnkel mangosallad
ApfelstrudelApfelstrudel
Persiko- och apelsinshakePersiko- och apelsinshake