| | Botten |
|
1. | | Sätt ugnen på 200 grader. |
|
2. | | Krossa kexen noggrannt. Smält smöret och blanda ihop. |
|
3. | | Fördela krosset jämnt på botten av en springform. |
|
4. | | Grädda i ca 8 minuter. |
|
| | Första omgången |
|
5. | | Sänk ugnsvärmen till 180 grader. |
|
6. | | Vispa Philadelphiaost, ägg och socker till en jämn smet. |
|
7. | | Häll smeten på den bakade botten. |
|
8. | | Grädda i 25 minuter när ugnsvärmen sjunkit till 180 grader. |
|
9. | | Ställ in formen i kylen. |
|
| | Andra omgången |
|
10. | | Vispa creme fraiche med fröna från vaniljstången och florsocker till en jämn smet. |
|
11. | | Bred smeten ovanpå den gräddade kakan när den har kallnat helt. |
|
12. | | Grädda i sju minuter på 180 grader. |
|
13. | | Ställ in formen i kylen och låt svalna helt. |
|
| | Topping |
|
14. | | Blötlägg gelatinbladet. |
|
15. | | Tärna aprikoserna. |
|
16. | | Blanda samtliga ingredienser till toppingen, utom gelatinbladet. |
|
17. | | Koka blandningen på låg värme tills hälften av vätskan har reducerats. |
|
18. | | Ta upp stjärnanis, kanelstång och ingefära. |
|
19. | | Krama ur gelatinbladet och vispa ner det i toppingen så att det löser sig. |
|
20. | | Fördela toppingen jämnt över kakan. Ett tips för att det inte ska bli kratrar i kakan: sila försiktigt toppingen över kakan samtidigt som silen är i ständig rörelse. Lägg därefter på aprikosbitarna. |
|
21. | | Ställ kakan svalt tills den ska serveras. |