Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Gratinerad hummer
Hummerstuvning i skal med en touch av chili. Ganska enkel att laga till, väldigt smakfull att äta.
Recept av
Fredrik
Kategori
Förrätt
Tillagningstid
45 minuter
Serveringstips
Passar finemang som förrätt, serveras gärna med en brödbit.
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
2 st humrar, kokta
2 st schalottenlökar
1 matsked smör
1 st grön chilipeppar eller 1 st röd chilipeppar
1 deciliter creme fraiche
0.5 deciliter vitt vin
1 matsked hummerfond
1 matsked maizenaredning
2 matskedar persilja, hackad
1 deciliter västerbottenost, riven
salt
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 250°C.
2.
Klyv humrarna på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
3.
Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort allt annat ur skalet som blir kvar efter att köttet eliminerats.
4.
Skär köttet i små bitar.
5.
Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
6.
Fräs lök och chili i smör i en kastrull.
7.
Tillsätt creme fraiche, vin, fond och kryddor. Rör om och låt puttra några minuter. Red med maizenaredning.
8.
Blanda i hummerkött och persilja. Smaka av med salt.
9.
Lägg hummerskalen i en ugnssäker form. Fyll skalen med stuvningen och strö över osten.
10.
Gratinera i ca 10 min.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake