|
Vitlök, vinäger och timjan sätter prägel på den här potatisrätten.
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
35 minuter
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 0.7 kilo potatis, fast |
| 3.5 st vitlöksklyftor |
| 4 matskedar rapsolja |
| 1.3 matskedar rödvinsvinäger |
| 1.3 matskedar timjan, färsk, hackad |
| 0.7 tesked salt |
| 1.5 matskedar smör |
| 0.3 tesked vitpeppar, nymalen |
|
|
|
|
|
|
1. | | Sätt ugnen på 200 grader. |
|
2. | | Skala och skiva potatisen tunt, helst med en mandolin. |
|
3. | | Skala och finhacka vitlöken. |
|
4. | | Blanda olja, vinäger, vitlök, timjan, salt och vitpeppar. |
|
5. | | Blanda potatisskivorna med röran. |
|
6. | | Lägg potatisskivorna på en smord plåt. |
|
7. | | Fördela smöret över potatisen. |
|
8. | | Ställ i ugnen i 20 minuter. |
|
|
|
|