Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Lax och potatis i basilikans tecken
Lax i sig är ju suveränt. Toppas här med bl.a pinjenötter och basilka.
Recept av
Fredrik
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid
45 minuter
Serveringstips
Smörstekt zucchini är ett mumsigt tillbehör till denna rätt.
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
Huvudrätt
4 st laxfiléer
1.5 krukor basilika
100 gram parmesanost
2 deciliter creme fraiche
50 gram pinjenötter
salt
peppar
Basilikapotatis
10 st potatisar, medelstora
1.5 krukor basilika
1 st äggula
salt
peppar
Gör så här
1.
Se till att laxfiléerna är väl tinade.
2.
Sätt ugnen på 200 grader.
3.
Skala potatisarna och koka.
4.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, gärna tills de nästan är lite brända för att få en mer distinkt smak.
5.
Hacka basilikabladen varsamt.
6.
Blanda creme fraiche, pinjenötter, basilika och riven parmesanost.
7.
Mosa de kokta potatisarna med en potatispress och blanda i äggula och hackad basilka. Salta och peppra. Rör om till en jämn smet.
8.
Fördela potatisblandingen i metallformar och ställ i ugnen under ugnsfolie i ca 20 minuter. Man kan som alternativ även steka potatisen i smör: forma 1,5 centimeter breda bollar och stek på medelvärme tills bollarna får en stekyta runt om.
9.
Lägg laxfiléerna med skinnsidan ner i en ugnsform. Salta och peppra.
10.
Fördela creme fraiche-blaningen på de laxfiléerna och grilla i ca 13 minuter.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake