Start Mina sidor Lägg till recept
Logga in
 
 
Torsk på Fläsk
Torsk, bacon, svamp och rödvin - den klassiska rätten Boeuf Bourguignon med smak av det finaste havet och skogen har att bjuda.
Recept av
Connaisseur Haga
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid 45 minuter
Serveringstips Lägg purén i mitten av tallriken och tryck till med skeden så du får en "grotta". Där i lägger du grytan med sås och placerar fisken på toppen. Kan bara säga FANTASTISKT GOD! Receptförfattare: Jesper Bogren Fotograf: Znapshot/Per Erik Berglund
Källa Kung i Köket med Svenska Kocklandslaget
Ingredienser
portioner
Fisk:
300 gram torskrygg
salt
svartpeppar
Boeuf Bourgignon:
3 deciliter blandsvamp i mindre bitar
100 gram bacon, tärnad
8 st steklökar, skalade
1 st vitlök, finhackad
smör
1 deciliter rött vin
2 deciliter kalvfond
Potatispuré:
400 gram mandelpotatis, skalad
50 gram smör
1 deciliter mjölk
1 matsked persilja, hackad
salt
svartpeppar
Gör så här
Fisk
1.Fisk: Sätt ugnen på 150gr. Krydda torsken med salt och peppar och lägg den i en smord form. Sätt in den i ugnen, använd gärna en stektermometer då kärntemperaturen ska vara 45gr C. Det tar ca tid 15 minuter.
Boeuf Bourgignon
2.Stek svamp, bacon, steklök och vitlök i lite smör så bacon och svamp får en gyllenbrun färg. Tillsätt vinet och kalvfonden och låt koka i ca 20 minuter så vätskan reduceras till hälften.
Potatispuré
3.Koka potatis försiktigt i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen stå och ånga av ett par minuter. Smält smöret och värm mjölken under tiden. Pressa potatisen och tillsätt smöret och mjölken i omgångar tills du får en bra konsistens på purén. Blanda i persiljan och smaka av med salt och peppar.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsåsPepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
KöttmarinadKöttmarinad
SenapssåsSenapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliverApelsinsallad med fänkål och oliver
PestoPesto
Fisk- och skaldjursgrytaFisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandelChokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparrisKalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckarChévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklorKalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
SlånbärskokSlånbärskok
Osthandlarens cheesecakeOsthandlarens cheesecake
ChokladfondantChokladfondant
ÄppelchutneyÄppelchutney
Delikata chokladbollarDelikata chokladbollar
RäksåsRäksås
Mascarponekex med jordgubbarMascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsalladZucchini- och fetaostsallad
Boeuf BourguignonBoeuf Bourguignon
VitlökschampinjonerVitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsbladTabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarellaVitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårtaFransk marängtårta
SconesScones
Pannacotta med passionPannacotta med passion
Mormor Signes mandelkakaMormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkorSalladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäckeKung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
MintkakorMintkakor
Fyllig chokladtryffelFyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kycklingChilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans teckenLax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung HenrikLimeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosalladEnkel mangosallad
ApfelstrudelApfelstrudel
Persiko- och apelsinshakePersiko- och apelsinshake