|
En god kycklinggryta, helt enkelt.
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
40 minuter
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 2 matskedar matolja |
| 2 st kycklingfiléer |
| 1 st gul lök |
| 1 kryddmått salt |
| 2 klyftor vitlökar |
| 0.5 tesked sambal oelek |
| 2 teskedar currypulver |
| 0.5 tesked röd currypasta eller 0.5 tesked grön currypasta |
| 0.5 st äpple |
| 1 deciliter vitt vin |
| 0.5 deciliter vatten |
| 2 deciliter matlagningsyoughurt eller 2 deciliter creme fraiche |
| 1 st buljongtärning, kyckling |
| 1 matsked mango chutney eller 1 tesked socker |
|
|
|
|
|
|
1. | | Skär kycklingen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Häll matoljan i en stekgryta med höga kanter och lägg i kycklingen. |
|
2. | | Skala och finhacka löken, lägg i grytan. |
|
3. | | Bryn kycklingbitar och lök. Salta. |
|
4. | | Skala och pressa i vitlöken och rör i tillsammans med sambal oelek, currypulver och currypasta. |
|
5. | | Skala och riv äpplet grovt. Tillsätt med vitt vin, vatten, matlagningsyoghurt, buljongtärning och mango chutney. |
|
6. | | Koka kycklingcurryn på låg värme i 20 minuter. |
|
|
|
|