|
Ohhh, detta är gott. Servera gärna med tandpetare, det är nog bästa sättet att äta de här saftiga svamparna. Tips: använd medelstora eller små champinjoner.
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
30 minuter
|
|
Källa
|
Boken "500 smårätter"
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 1.5 matskedar olivolja |
| 2 st pressade vitlöksklyftor |
| 200 gram champinjoner |
| 2 matskedar vitt vin |
| 1 matsked tomatpuré |
| 0.5 tesked färsk timjan |
| salt |
| svartpeppar |
|
|
|
|
|
|
1. | | Häll olivolja i en stekpanna. |
|
2. | | Stek försiktigt vitlöken i en ca en minut. |
|
3. | | Lägg i champinjonerna och blanda väl med oljan. |
|
4. | | Rör ihop vitt vin och tomatpuré, häll över champinjonerna. |
|
5. | | Tillsätt timjan, krydda med salt och peppar. Spar lite timjan till garnering. |
|
6. | | Låt puttra i 15-20 minuter, tills den mesta vätskan har försvunnit. Rör om då och då. |
|
7. | | Lägg över i en serveringsskål och garnera med lite timjan. |
|
|
|
|