Start Mina sidor Lägg till recept
Logga in
 
 
Kalvfrikassé med sparris
Det här smakar sommar på något sätt.
Recept av
Fredrik
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid 1 timme och 10 minuter
Serveringstips Färsk potatis.
Ingredienser
portioner
500 gram kalvbog
250 gram vit sparris
250 gram grön sparris
10 st pepparkorn
40 gram smör
60 gram mjöl
1,5 deciliter matlagningsgrädde
0,5 st citron
dill
vatten
vitt vin
Gör så här
1.Blanda smör och mjöl. Forma till en boll och ställ i kylen.
2.Skär köttet i stora tärningar.
3.Lägg det i en gryta och fyll på med vatten så att ytan hamnar ca fem centimeter ovanför köttet.
4.Skumma bort biprodukter som lägger sig vid ytan när vattnet börjar koka.
5.Tillsätt pepparkorn, lite salt och vitt vin efter behag.
6.Låt koka tills köttet är mört, ca 45 minuter. Skumma bort eventuella biprodukter under tiden.
7.Skala vita sparrisen och skär den i tre centimeter långa bitar.
8.Skär gröna sparrisen i tre centimeter långa bitar.
9.Koka upp lättsaltat vatten och lägg i den vita sparrisen.
10.Lägg i den gröna sparrisen efter 2,5 minuter och låt koka i ytterligare 30 sekunder.
11.Häll bort vattnet och fyll på med kallt vatten.
12.Låt stå någon minut och häll sedan bort vattnet. Ställ åt sidan.
13.Ta upp köttet från vattnet när det är mört.
14.Lägg i smörbollen och i vattnet och koka upp tills smörbollen har löst sig helt.
15.Pressa saften från citron i en skål. Vispa ihop med grädde.
16.Tillsätt i grytan och koka upp försiktigt.
17.Tillsätt kött, sparris och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsåsPepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
KöttmarinadKöttmarinad
SenapssåsSenapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliverApelsinsallad med fänkål och oliver
PestoPesto
Torsk på FläskTorsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgrytaFisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandelChokladmousse med bränd mandel
Chévregratinerade päronpuckarChévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklorKalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
SlånbärskokSlånbärskok
Osthandlarens cheesecakeOsthandlarens cheesecake
ChokladfondantChokladfondant
ÄppelchutneyÄppelchutney
Delikata chokladbollarDelikata chokladbollar
RäksåsRäksås
Mascarponekex med jordgubbarMascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsalladZucchini- och fetaostsallad
Boeuf BourguignonBoeuf Bourguignon
VitlökschampinjonerVitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsbladTabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarellaVitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårtaFransk marängtårta
SconesScones
Pannacotta med passionPannacotta med passion
Mormor Signes mandelkakaMormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkorSalladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäckeKung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
MintkakorMintkakor
Fyllig chokladtryffelFyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kycklingChilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans teckenLax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung HenrikLimeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosalladEnkel mangosallad
ApfelstrudelApfelstrudel
Persiko- och apelsinshakePersiko- och apelsinshake