1. | | Blanda smör och mjöl. Forma till en boll och ställ i kylen. |
|
2. | | Skär köttet i stora tärningar. |
|
3. | | Lägg det i en gryta och fyll på med vatten så att ytan hamnar ca fem centimeter ovanför köttet. |
|
4. | | Skumma bort biprodukter som lägger sig vid ytan när vattnet börjar koka. |
|
5. | | Tillsätt pepparkorn, lite salt och vitt vin efter behag. |
|
6. | | Låt koka tills köttet är mört, ca 45 minuter. Skumma bort eventuella biprodukter under tiden. |
|
7. | | Skala vita sparrisen och skär den i tre centimeter långa bitar. |
|
8. | | Skär gröna sparrisen i tre centimeter långa bitar. |
|
9. | | Koka upp lättsaltat vatten och lägg i den vita sparrisen. |
|
10. | | Lägg i den gröna sparrisen efter 2,5 minuter och låt koka i ytterligare 30 sekunder. |
|
11. | | Häll bort vattnet och fyll på med kallt vatten. |
|
12. | | Låt stå någon minut och häll sedan bort vattnet. Ställ åt sidan. |
|
13. | | Ta upp köttet från vattnet när det är mört. |
|
14. | | Lägg i smörbollen och i vattnet och koka upp tills smörbollen har löst sig helt. |
|
15. | | Pressa saften från citron i en skål. Vispa ihop med grädde. |
|
16. | | Tillsätt i grytan och koka upp försiktigt. |
|
17. | | Tillsätt kött, sparris och hackad dill. Smaka av med salt och peppar. |