|
Apelsin-chili-fänkålsblandingen fungerar bra i den här salladen. Prova gärna att byta ut apelsinen mot blodapelsin.
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
10 minuter
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 400 gram fänkål |
| 1 st apelsin eller 1 st blodapelsin |
| 1 st röd chilifrukt (spansk peppar) |
| 12 st kalamataoliver, urkärnade |
| 3 matskedar olivolja |
| flingsalt |
|
|
|
|
|
|
1. | | Ansa fänkålen och skär den på längden i tunna skivor. |
|
2. | | Skala apelsinen, ta bort kärnorna och skär i skivor. |
|
3. | | Dela chilin, ta bort kärnorna och hacka till småbitar. |
|
4. | | Fördela fänkål, apelsinskivor, chili och oliver på en tallrik. Ringla över och olja och strö över lite salt. |
|
|
|
|