1. | | Sätt ugnen på 150 grader. |
|
2. | | Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke. |
|
3. | | Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). |
|
4. | | Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader. |
|
5. | | Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat. |
|
6. | | Rosta mandelspånet försiktigt i en torr kastrull eller stekpanna, det får inte bli bränt. |
|
7. | | Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. Vänd även ner nästan allt av mandelspånet. |
|
8. | | Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med resten av mandelspånet. |
|
9. | | Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. |
|
10. | | Stäng av ugnen och låt svalna helt i ugnens eftervärme. |
|
11. | | Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen. |
|
12. | | Strö över färska bär. |