Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Boeuf Bourguignon
Jag provade det här receptet en lördag och med tanke på Teijas reaktion när hon åt måste det betraktas som en stor succé. Minst fem gånger uttyckte hon "Mmm, va gott!". Det blev faktiskt väldigt gott, smakrikt och lite lyxigt på något sätt.
Recept av
Fredrik
Kategori
Huvudrätt
Tillagningstid
1 timme och 30 minuter
Serveringstips
Potatismos känns som det bästa alternativet till denna rätt.
Inspiration
Diverse
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
1.5 st morötter
1 kilo rostbiff
1 st gul lök
2 matskedar smör
4 deciliter rött vin
1.5 matskedar tomatpuré
3 st vitlöksklyftor
färsk timjan
1 st lagerblad
1 tesked salt
svartpeppar
1 matsked mjöl
150 gram bacon
1 st köttbuljongtärning
4 deciliter vatten
200 gram färska champinjoner
12 st charlottenlökar
4 matskedar kinesisk soja
Gör så här
1.
Putsa bort senor från köttet och skär det i 2 x 2 cm stora bitar.
2.
Skala morötter och gul lök, skär i små bitar.
3.
Hetta upp lite av smöret och stek köttet i omgångar. Låt det få lite färg och lägg över i en stekgryta efterhand. Skölj av stepannan med en skvätt vatten efter varje omgång och häll i grytan.
4.
Fräs morötter och gul lök i smör utan att bryna.
5.
Strö mjölet över köttet och rör om.
6.
Tillsätt morötterna, gullöken, pressad vitlök, salt, peppar, tomatpuré, lagerblad och 10 kvistar hackad timjan. Rör om.
7.
Tillsätt rött vin, vatten, soja och köttbuljongtärning. Rör om.
8.
Sjud grytan på svag värme under lock i en timme.
9.
Skala charlottenlöken. Behåll dem i sin ursprungsform. Dela upp varje champinjon i fyra delar.
10.
När ca 30 minuter har gått: strimla och fräs bacon. Lägg baconet åt sidan. Behåll fettet i stekpannan.
11.
Bryn svampen och charlottenlöken i baconfettet.
12.
Häll i charlottenlök, svamp och bacon när ca tio minuter återstår av grytans koktid.
13.
Smaka av med salt, peppar, rött vin och soja.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake