Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Chévregratinerade päronpuckar
Förrätt de luxe. Den som inte gillar det här är omänsklig.
Recept av
Fredrik
Kategori
Förrätt
Tillagningstid
30 minuter
Serveringstips
Garnera gärna med kanderade nötter och ruccolasallad.
Källa
Tidningen Buffé
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
200 gram chévreost
3 st päron, stora
0.5 st gul lök
2 matskedar balsamvinäger
1 matsked honung
0.5 tesked rosmarin, torkad
olivolja
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en kastrull.
3.
Tillsätt balsamvinäger, honung och rosmarin.
4.
Koka ihop till en mörk sirapsliknande marmelad. Ställ undan.
5.
Skär osten i centimetertjocka skivor. Skär bort ev. hårda kanter.
6.
Skär centimetertjocka skivor tvärs över päronen, undvik kärnhuset.
7.
Lägg päronen på en plåt med bakpapper.
8.
Fördela osten på päronen.
9.
Tillaga mitt i ugnen till osten smält lite och fått en aning färg. 5-8 minuter.
10.
Toppa med marmeladen.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake