Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Min kompis Henrik, efterrätternas konung, bjöd på denna delikatess hemma hos oss en söndag. Nästan obeskrivligt gott.
Recept av
Fredrik
Kategori
Efterrätt
Tillagningstid
1 timme
Serveringstips
Glass är ett givet tillbehör till denna efterrätt.
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
Pajdeg
3 deciliter vetemjöl
0.5 deciliter strösocker
125 gram smör
2 matskedar vatten
Fyllning
600 gram rabarber, frysta
3 matskedar potatismjöl
Toscatäcke
200 gram smör
140 gram flagad mandel
3 deciliter strösocker
4 matskedar vetemjöl
4 matskedar mjölk
2 teskedar vaniljsocker
Gör så här
1.
Kör samman degen i en matberedare. Tryck ut den i en normalstor pajform (ca 32 cm i diameter), och låt den svalna i kylen i ca 30 minuter.
2.
Blanda under tiden alla ingredienser, utom vaniljsocker, till toscatäcket i en kastrull. Låt den koka någon minut under omrörning.
3.
Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret.
4.
Sätt ugnen på 200 grader.
5.
Pricka pajskalet med en gaffel och förgrädda i tio minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.
6.
Blanda den frysta rabarbern med potatismjölet och fördela i det förgräddade pajskalet.
7.
Häll över toscasmeten.
8.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake