Start. Mina sidor Lägg till recept
Logga in
 
 
Mintkakor
Enkla att göra och ack så goda till kaffet. Kan smaksättas med andra smaker än mint. Favoritchokladen, mörk eller ljus, kan användas och om du så vill kan vit choklad färgas och du kan få härligt röda eller gröna eller varför inte blå kakor till kaffet. Pepparmyntsoljan kan köpas på apoteket. Mängden florsocker är ungefärlig då mindre eller mer kan behövas beroende på hur stor eller liten äggvitan är. Lycka till!
Recept av
Teija
Kategori
Kakor
Tillagningstid 30 minuter
Serveringstips Kaffe.
Ingredienser
st/antal
1 st äggvita
3 droppar pepparmyntsolja
4.5 deciliter florsocker
250 gram choklad
Gör så här
1.Vispa upp äggvitan för hand till ett mjukt skum.
2.Droppa ner pepparmyntsoljan och blanda med äggvitan.
3.Vispa ner florsocker lite i taget. När smeten börjar tjockna, byt ut vispen mot en sked eller slev. Blanda i så mycket florsocker att det bildas en fast och smidig deg som går att kavla.
4."Mjöla" bakbordet med florsocker och kavla ut degen med en kavel så att den är ca en halv centimeter tjock.
5.Stansa ut små kakor ca 2 cm i diameter. Knåda ihop resterna och kavla ut på nytt, precis som när du bakar pepparkakor. Gör inte kakorna för tunna då blir de svårare att doppa i chokladen.
6.Hacka chokladen och smält den i micron. Doppa kakorna i den smälta chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Klart. (Det här momentet kan vara lite kladdigt i början men man lär sig)
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsåsPepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
KöttmarinadKöttmarinad
SenapssåsSenapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliverApelsinsallad med fänkål och oliver
PestoPesto
Torsk på FläskTorsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgrytaFisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandelChokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparrisKalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckarChévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklorKalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
SlånbärskokSlånbärskok
Osthandlarens cheesecakeOsthandlarens cheesecake
ChokladfondantChokladfondant
ÄppelchutneyÄppelchutney
Delikata chokladbollarDelikata chokladbollar
RäksåsRäksås
Mascarponekex med jordgubbarMascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsalladZucchini- och fetaostsallad
Boeuf BourguignonBoeuf Bourguignon
VitlökschampinjonerVitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsbladTabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarellaVitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårtaFransk marängtårta
SconesScones
Pannacotta med passionPannacotta med passion
Mormor Signes mandelkakaMormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkorSalladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäckeKung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Fyllig chokladtryffelFyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kycklingChilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans teckenLax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung HenrikLimeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosalladEnkel mangosallad
ApfelstrudelApfelstrudel
Persiko- och apelsinshakePersiko- och apelsinshake