|
Enkla att göra och ack så goda till kaffet. Kan smaksättas med andra smaker än mint. Favoritchokladen, mörk eller ljus, kan användas och om du så vill kan vit choklad färgas och du kan få härligt röda eller gröna eller varför inte blå kakor till kaffet.
Pepparmyntsoljan kan köpas på apoteket. Mängden florsocker är ungefärlig då mindre eller mer kan behövas beroende på hur stor eller liten äggvitan är.
Lycka till!
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
30 minuter
|
|
Serveringstips
|
Kaffe.
|
|
|
|
|
|
|
st/antal
|
|
|
|
| 1 st äggvita |
| 3 droppar pepparmyntsolja |
| 4.5 deciliter florsocker |
| 250 gram choklad |
|
|
|
|
|
|
1. | | Vispa upp äggvitan för hand till ett mjukt skum.
|
|
2. | | Droppa ner pepparmyntsoljan och blanda med äggvitan.
|
|
3. | | Vispa ner florsocker lite i taget. När smeten börjar tjockna, byt ut vispen mot en sked eller slev. Blanda i så mycket florsocker att det bildas en fast och smidig deg som går att kavla.
|
|
4. | | "Mjöla" bakbordet med florsocker och kavla ut degen med en kavel så att den är ca en halv centimeter tjock.
|
|
5. | | Stansa ut små kakor ca 2 cm i diameter. Knåda ihop resterna och kavla ut på nytt, precis som när du bakar pepparkakor. Gör inte kakorna för tunna då blir de svårare att doppa i chokladen.
|
|
6. | | Hacka chokladen och smält den i micron. Doppa kakorna i den smälta chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Klart. (Det här momentet kan vara lite kladdigt i början men man lär sig)
|
|
|
|
|