|
Enkelt och ganska snabbt, som vardagsmat, eller varför inte bjuda några vänner på denna smakrika rätt.
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
45 minuter
|
|
Serveringstips
|
Ris och sallad.
|
|
Inspiration
|
Per Morberg
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 4 st kycklingklubbor eller 1 kilo kycklingbröst |
|
| Marinad |
| 1 deciliter tamarisoja |
| 0.5 deciliter chilisås |
| 2 teskedar ingefära, färsk och riven |
| 1 deciliter olivolja |
| 0.5 tesked cayennepeppar |
| 1 matsked strösocker |
| 0.5 deciliter tomatpuré |
| 1 st vitlöksklyfta |
|
|
|
|
|
|
1. | | Se till att kycklingen är ordentligt tinad innan du sätter igång. |
|
2. | | Sätt ugnen på 225 grader. |
|
3. | | Blanda alla ingredienser till marinaden. Variera med strösocker, pressad vitlök och cayennepeppar tills du hittar en smakbalans som tilltalar. Rör om ordentligt tills olivoljan inte längre är separerad. |
|
4. | | Doppa kycklingen i marinaden, använd en matsked för att fördela runt om. |
|
5. | | Lägg kycklingen i en ugnsform och häll på ev. överbliven marinad. |
|
6. | | Sätt in i ugnen och stek i 25-40 minuter, beroende på kycklingens storlek. |
|
|
|
|