|
Passionsfrukten ger en jättegod lite syrlig smak men självklart kan du välja att smaksätta med annan frukt eller bär istället för passionsfrukt, till exempel hallon.
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
1 timme och 30 minuter
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 1.25 st gelatinblad |
| 1.5 deciliter vispgrädde |
| 1.5 teskedar strösocker |
| 0.5 tesked vaniljsocker |
| 250 gram hallonkessella eller 250 gram vaniljkesella |
| 4 st passionsfrukter |
|
|
|
|
|
|
1. | | Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga i blöt i ca 5-10 minuter. |
|
2. | | Koka upp grädden och sockret. När det fått ett uppkok, blanda ner vaniljsockret och de urkramade gelatinbladen. |
|
3. | | Låt svalna några minuter och blanda därefter ner hallonkesellan. |
|
4. | | Häll upp i shotsglas eller andra portionsskålar och ställ in i kylsåpet för att svalna. Täck över pannacottan med plastfolie så det inte tar smak av annat i kylskåpet. Pannacottan kan göras dagen innan den ska serveras. |
|
5. | | Innan servering ska du dela passionsfrukten på hälften och gröpa ur fruktköttet ovanpå pannacottan. |
|
|
|
|