Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Chokladfondant
En höjdare inom chokladdelikatessgenren. Smakar gott? Ja, smakar väldigt gott.
Recept av
Fredrik
Kategori
Efterrätt
Tillagningstid
1 timme och 30 minuter
Serveringstips
Servera gärna tillsammans med glass, grädde eller hallonsås.
Källa
Tidningen Mat & vänner
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
130 gram choklad, 70 procent
130 gram smör
1.5 deciliter florsocker
2 st ägg
1 st äggula
2 matskedar kakao
0.5 tesked kanel, malen
1 deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
4 matskedar kastanjepuré, söt
Gör så här
1.
Smält chokladen över ett vattenbad.
2.
Smält smöret och tillsätt till chokladen.
3.
Vispa florsocker, ägg och äggula tills det blir vitt. Vispa ihop med chokladblandningen.
4.
Blanda alla torra ingredienser. Rör försiktigt ihop med chokladblandningen.
5.
Smöra ugnssäkra ugnsformar och fyll dem till hälften med smeten.
6.
Ställ formarna i kylen i ca en timme.
7.
Sätt ugnen på 200 grader.
8.
Ta formarna ur kylen och vänta tills de har uppnått rumstempteratur.
9.
Klicka i en en sked kastanjepuré i varje form.
10.
Grädda 5-7 minuter eller tills toppen är fast. Grädda inte för länge, fondanten ska vara lite hård ovanpå och krämig inuti.
11.
Låt svalna en minut innan servering.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Senapssås
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake