|
Ett pestorecept är alltid användbart och bör finnas tillgängligt. Här kommer det.
|
|
|
Recept av
|
|
|
Kategori
|
|
|
Tillagningstid
|
15 minuter
|
|
|
|
|
|
|
portioner
|
|
|
|
| 50 gram pinjenötter |
| 2 krukor basilika |
| 1 st vitlöksklyfta |
| 100 gram parmesanost |
| 2 deciliter olivolja |
| salt |
| peppar |
|
|
|
|
|
|
1. | | Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. |
|
2. | | Mal pinjenötterna och basilikabladen ordentligt i en mixer. |
|
3. | | Pressa vitlök och lägg i, tillsätt hälften av oljan. Mixa lite till. |
|
4. | | Riv och tillsätt parmesanosten samt resten av oljan. |
|
5. | | Smaka av med salt och peppar. Mixa till en slät smet. |
|
|
|
|