Start.
Mina sidor
Lägg till recept
Logga in
Utskriftsanpassad sida
Senapssås
Heston Blumentahls senapssås, ingen sensationell smak kanske men fin konsistens och visst, den smakar hur som helst gott. I originalreceptet används agar flakes istället för majsstärkelse.
Recept av
Fredrik
Kategori
Sås
Tillagningstid
20 minuter
Serveringstips
Jag har provat såsen till kyckling och det synkade bra.
Källa
Masterchef Australia
Ingredienser
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
portioner
1 deciliter vitt vin
0.75 deciliter hönsbuljong
1.2 deciliter mjölk, 3 procent
1.1 deciliter grädde
1 matsked majsstärkelse
15 gram Dijonsenap
20 gram grovkornig senap
3 teskedar persilja, finhackad
1.5 teskedar dragon, finhackad
Gör så här
1.
Koka upp vinet och låt det reducera tills 2/3 återstår.
2.
Tillsätt hönsbuljongen och koka i en minut.
3.
Tillsätt grädde och mjölk, koka upp såsen igen och dra sedan ner temperaturen. Låt småkoka i tio minuter.
4.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt majsstärkelse. Vispa ordentligt tills alla klumpar är borta.
5.
Koka i ytterligare fyra minuter.
6.
Tillsätt senap och örter, rör ihop.
7.
Smaka av och komplettera eventuellt med salt.
Andra recept
Hel kyckling med citronsmör i ugn
Pepparrot- och krasse-fisk med smörvinsås
Långkokad fransyska
Currykycklinggryta
Köttmarinad
Skivad potatis i ugn
Konjaksås
Syrlig pepparrotssås
Pasta med tomatsås - grundrecept
Gratinerad hummer
Apelsinsallad med fänkål och oliver
Pesto
Torsk på Fläsk
Fisk- och skaldjursgryta
Chokladmousse med bränd mandel
Kalvfrikassé med sparris
Chévregratinerade päronpuckar
Rödvinssås
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål och murklor
Slånbärskok
Osthandlarens cheesecake
Chokladfondant
Äppelchutney
Delikata chokladbollar
Räksås
Mascarponekex med jordgubbar
Zucchini- och fetaostsallad
Boeuf Bourguignon
Vitlökschampinjoner
Tabouleh i babysalladsblad
Vitlöksbröd med mozarella
Fransk marängtårta
Scones
Pannacotta med passion
Mormor Signes mandelkaka
Salladstallrik med räkor
Kung Henriks rabarberpaj med toscatäcke
Mintkakor
Fyllig chokladtryffel
Chilimarinerad kyckling
Lax och potatis i basilikans tecken
Limeyoghurt á la kung Henrik
Enkel mangosallad
Apfelstrudel
Persiko- och apelsinshake